Optimized Padel Logo

Så spelar man padel

Padel är en sport som kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Sporten spelas på en bana som är 10 gånger 20 meter stor med ett nät i mitten. Planen är även omgiven av tre meter höga glasväggar som används i spelet.

Reglerna i en padelmatch

I padel spelar man alltid i lag med två deltagare i varje lag. Precis som i tennis börjar spelet med att det ena laget servar med två försök. Vid en serv slås bollen underifrån och enligt reglerna får racketen inte träffa bollen ovanför höften. Linjerna på planen används vid serv, men därefter används hela planen.

I padel får glasväggen på den egna planhalvan användas till att ta emot bollen samt för att få över den till motståndarens sida. Glasväggen på motståndarens sida får användas vid serven. Poäng vinner man bland annat när bollen har studsat två gånger på motståndarens sida samt om motståndarlaget slår i nät eller slår ut bollen.

Padelregler
När du bokat padelbana

Poängräkningen i en padelmatch

Padel spelas som i tennis med game och set. En padelmatch spelas bäst till 3 eller 5 set. För att vinna 1 set måste laget ha tagit 6 game och leda med minst 2 game. Om ställningen skulle vara 6 – 6 så avslutas gamet med ett sista tiebreak. Poängen räknas i ordningen 0, 15, 30, 40, game.

Särskild utrustning som används i padel

I padel används särskilda padelskor som liknar tennisskor. Om man inte använder padelskor är det viktigaste dock att ha skor med ett bra grepp. Bollen som används liknar en tennisboll men är lite mindre till storleken. På amatörnivå går det även bra att spela med vanliga tennisbollar. De racketar som används är tillverkade av komposit.

Padelshop padelrack Varberg
Niclas Padeltränare

Padellektioner och tillverkning av padelracketar

Vid Optimized Padel Center i Varberg erbjuder vi privatlektioner och kurser i padel. Vi har även tillverkning och försäljning av kvalitativa padelracketar. Mer om utrustningen

Fråga oss gärna för att veta mer om hur sporten går till, för att boka en lektion eller för att beställa ett padelracket. Om du vill boka speltid går det bra att boka en bana här.